Creative and noble leadership can be yours!

 

Would you like personal feedback or get started right away?

Send us a message and we will get back to you soon.

You can also call Ine on 0032 496 264 976 if you prefer personal contact.
 

All the best and talk to you soon,

The Be The Wellbeing Team

Eglantierlaan 43
2020 Antwerp
Belgium

+32 496 264 976

There is a leader in all of us, regardless of your position. When you are truly yourself and close to your core, your leadership naturally shows. And if you want more, you can radiate it towards others too. On a personal, organizational and societal level.  

Be The Wellbeing offers personal coaching and in company training on mature leadership

Inner Entrepreneur

"Je uitdagingen als nieuwe ondernemer.”

En waarom zoveel succesvolle ondernemers kiezen voor coaching.

Laten we samen even kijken…

Je bent heel begaan met je werk. Je hebt een hele lijst dingen die je wil doen om je dromen en ambities te realiseren.

Je bent fier op waar je mee bezig bent. Schitterend!

De hamvraag is: hoe voel jij je daarbij?

Volledig voldaan of voel je dat het gemakkelijker en vlotter kan? 

Ondernemers waar ik mee samenwerk willen graag hun eigen persoonlijke ontwikkeling meenemen in hun werk. Hoe sterker ze in hun eigen kracht staan, hoe vlotter het immers loopt met hun onderneming.

Maar ze hebben ook 1001 dingen te doen, waardoor er niet altijd tijd is voor de mens achter de ondernemer. Ondanks je talenten en competenties, loop je af en toe ook tegen een hindernis aan die je energie of motivatie ondermijnt. Je komt als ondernemer immers telkens op nieuw terrein.

De prijs die je betaalt als ondernemer.

Als ondernemers zich te sterk laten leiden door hun onderneming, blijft er soms te weinig tijd over voor de mens achter de onderneming, om als mens te groeien. En dat is natuurlijk belangrijk voor jou, maar ook voor je zaak.

Want: wanneer je als mens evolueert, evolueer je ook als ondernemer. Je onderneming kan dan ook verder ‘groeien’.

Heb je als man of vrouw voldoening over wat je gedaan hebt en nog wil doen met je leven? Geef je jezelf voldoende rust om heldere beslissingen te kunnen nemen? Of voel je je soms zelfs schuldig wanneer je niet aan het werk bent?

photo-1424298397478-4bd87a6a0f0c.jpg

Waar vind ik als ondernemer de balans
tussen mijzelf en mijn onderneming?

Evenwicht voor jezelf creëren is soms prioriteit geven aan quality time. Het wil ook zeggen: er werk van maken in je eigen kracht te staan. Hoe sterker jij staat in jezelf, hoe vlotter je immers je werk kan doen.

Als je niet aandachtig blijft voor die balans begin je op een gegeven moment te werken voor je onderneming in plaats van de drijvende kracht erachter te zijn, wat je een oppervlakkig gevoel over jouw werk en leven geeft.

Het slechte nieuws: dit ligt 100% bij jezelf.
Het goede nieuws: jij kan het voorkomen en oplossen!

Jij staat zelf in voor je identiteit, energie en voldoening. Als je daarvoor wil zorgen, zal je verantwoordelijkheid moeten nemen voor de positie waarin jij je nu bevindt. Pas dan kan je er iets aan doen.

Wil je dat niet, dan is Inner-Entrepreneur Coaching waarschijnlijk ook niet voor jou weggelegd.

Maar als jij tot op dit punt in deze tekst hebt gelezen, weet ik dat je klaar bent om de zaken anders aan te pakken! Top! Want heel wat ondernemers nemen deze verantwoordelijkheid niet. Omdat ze niet beter weten of omdat ze niet weten hoe.

Overdreven Hard Werken

Dat is zowat het motto van de Vlaamse ondernemer. Ondernemers werkten in het verleden hard en vaak erg rationeel. En dat is waarschijnlijk ook nog deels wat jij denkt te moeten doen om je ambities waar te maken. Je hebt nu en dan wel een ingeving dat het anders kan, welvaart mét welzijn – maar daar handel je niet altijd naar.

Wat iedereen weet maar weinigen toepassen…

Als ervaren ondernemer heb je wellicht al gemerkt dat je beste beslissingen die zijn die je neemt op basis van je buikgevoel in combinatie met je hoofd. Wanneer je ontspannen en helder bent.

Dus dat is ook hoe je beslissingen wil nemen. Elke keer als er nieuwe uitdagingen komen.

photo-1531973576160-7125cd663d86.jpg

Leer van de uitdagingen die sowieso je pad kruisen. Laat ze gebeuren, lukken of mislukken. Maar leer en groei er als persoon van, niet enkel als ondernemer. Daarmee wordt je bijdrage aan de maatschappij ook groter.

De Vlerick Business School bevroeg 162 Vlaamse ondernemers uit 21 sectoren over hun ‘why’, hun motivatie om te ondernemen. Uit deze studie blijkt dat slechts een kleine minderheid (7%) onderneemt uit puur financiële overwegingen.

De overgrote meerderheid (85%) van de ondernemers wil bijdragen aan een betere maatschappij. 67 % wil een 'proactieve rol spelen in het veranderen van de wereld'. Bij bijna de helft van de ondernemers (48%) staat maatschappelijke verbetering ook effectief in de missie van de onderneming.

Dat vind ik fantastisch! Ik wil dit graag met jou verder uitdiepen en versterken.

Je neemt meer verantwoordelijkheid voor een betere maatschappij door ook verantwoordelijkheid te nemen voor een betere jij.

Als je eerlijk bent… Welke redenen heb jij nog om niet wat meet vanuit je buikgevoel te handelen?

De ‘rol’ die je speelt binnen je onderneming is erg vertrouwd. En ja, het is spannend om als persoon uit de bescherming van die rol naar voren te treden.

“Er is een verschil tussen vertrouwen hebben in jezelf in die rol,
en diep vertrouwen te hebben in jezelf als persoon, dat is minder eenvoudig.”

Je hebt immers zoveel aan je hoofd. Je wil de maatschappij mee beter maken en alles dat je voor je zaak wil verwezenlijken. In een rol zitten is soms gekender, gemakkelijker en veiliger dan ook nog eens helemaal jezelf te zijn, je te tonen, en in je acties trouw aan jezelf te blijven. Zeker in uitdagende momenten.                                                     

Best veel ondernemers zitten hiermee, en elke ondernemer die ik coach gaat daar actief mee aan de slag.

Ondernemers laten zich door mij coachen om opnieuw zichzelf te zijn, inclusief wie ze zijn als ondernemer!

Wat ik je eigenlijk bied, is de optie om jouw volle potentieel in te zetten – net als dat topsporters de beste coaches inhuren om het meeste uit zichzelf te halen.

photo-1484627147104-f5197bcd6651.jpg

Hoe pakken we dat aan?

Ik leer je je eigen aanpak te vinden. De aangeleerde en voorgeschreven regels - die niet bij je passen - laat je gaan en je focust je weer op wat echt telt voor jou en jouw onderneming:

  • Run je onderneming hoe jij wil – aan jouw voorwaarden.

  • Stop met bij anderen toestemming te zoeken en vertrouw op jezelf.

  • Gooi stress overboord en krijg nog steeds wat je wil.

  • Haal voldoening uit wat je met je onderneming bijdraagt.

  • Leer nog beter communiceren wat je echt wil – jij als integrale persoon,
    niet enkel in je rol van ondernemer.

  • Herstel je inner-outer balans na elke uitdaging, waardoor je trouw
    blijft aan jezelf en productiviteit beter is dan ooit.

Na ondernemers tot op dat punt te coachen begon ik een organisch proces met dezelfde krijtlijnen op te merken.
Op basis daarvan ontwikkelde ik de coaching serie Inner Entrepreneur.

photo-1527153613654-a7d90228bd29.jpg

Hoe coach ik je tot op dat punt?

In telkens 6 sessies coach ik ondernemers tot op het punt waar ze weer een goede balans krijgen tussen wie ze zijn als mens en hun rol als ondernemer. Zo halen ze meer voldoening uit hun onderneming en de positieve impact die ze er mee hebben op de maatschappij, én ervaren ze diep vertrouwen in zichzelf en in hun eigen visie en drive. Na enkele sessies klinkt het vaak zo:

“Ik kan mijn buikgevoel weer vertrouwen en mee voor me laten werken naast mijn rationele denken. Ik ben niet meer gestresseerd, want ik weet helder te blijven. Ik werk nu anders, ik ben zoveel productiever en blijf energieker, omdat ik weet hoe ik balans creëer tussen mij en mijn rol. Ik heb meer plezier in mijn onderneming – het geeft me authentieke voldoening.”

De geteste coaching serie
“Inner Entrepreneur”.

photo-1505778276668-26b3ff7af103.jpg

Stap 1: Diagnose vs. Zelfdiagnose.

Je hebt jezelf waarschijnlijk afgevraagd waarom een bepaalde situatie niet gaat zoals je wil. Misschien heb je zelf al enkele ideeën. Tijdens onze eerste sessie bekijken we samen welke obstakels je echt ervaart. Vaak zien die er toch anders uit dan we denken.

Stap 2: Doelstelling en gezonde perspectieven.

We verwijderen de obstakels stapsgewijs. Zo hebben we een duidelijker beeld van wat er effectief aan de hand is – zowel zakelijk als persoonlijk. Nu kunnen we nieuwe doelen stellen. Die doelen gaan we dan achterna, op een evenwichtige manier die je extra energie geeft. We zorgen ervoor dat die doelen optimaal aanvoelen en bij je passen.

photo-1512099053734-e6767b535838.jpg

Stap 3: Motivatie en Strategie.

Vanwaar komt jouw motivatie om aan je werk te beginnen? We bouwen een strategie uit die eigen is aan jou. Het doel is hier om blokkades weg te werken zodat het vuur en de helderheid in je sterker worden. Daardoor neem je moeiteloos actie.

Stap 4: Vertrouwen op je buikgevoel.

Wanneer je doorheen de sessies gaat, zal je jezelf en je rol als ondernemer op een andere manier beginnen ervaren. Alles zal helderder voelen. Dat komt omdat we langzaamaan zijn beginnen handelen vanuit je buikgevoel, in combinatie met je hoofd (rationeel denken). Nu je de kracht daarvan ervaart, gaan we er dieper op in, tot je weer een gegrond vertrouwen hebt in jezelf.

photo-1510306156288-ead49964ce5b.jpg

Stap 5: Handelen vanuit je buikgevoel.

Je onderneming en leven begint bij jou. Laat ze er dan ook een expressie van zijn. Zo wordt je werk een verlengstuk van jezelf, kan je er energie uit blijven putten, ook al steek je er veel energie in. We kijken naar een gezonde combinatie van buik, hart en hoofd. En hoe je kunt omgaan met anderen die ongezonde combinaties maken.

Stap 6: Keuzes maken met voldoening als doel.

Kom tot ‘rijk ondernemen’. Doorheen de sessies (her)ontdek je wat belangrijk is voor jou. Je hebt technieken, strategieën, perspectieven en ervaringen ontwikkeld die je op dagelijkse basis helpen om dat te bereiken – zowel zakelijk als persoonlijk.

Even praktisch

Elk traject bevat 6 coaching sessies van 2 uur. Gemiddeld genomen wordt  1 traject verspreid over 4 maanden. Elk traject wordt vanzelfsprekend persoonlijk opgesteld. Combineer je verschillende trajecten, dan bekijken we ook hier wat voor jou de gepaste frequentie is.

Het uiteindelijke doel

Het uiteindelijke doel is dat je meer voldoening vindt in de persoon die je (geworden) bent, je uitdagingen en je werk als ondernemer. Alles wat hiervoor kwam, kun je beschouwen als oefeningen die je helpen vanuit je eigen kracht te handelen en met voldoening je onderneming en jouw eigen leven te leiden.

Bekijk de IMPACT die mijn coaching had op deze geëngageerde ondernemers.

Vanaf het begin gaf Ine mij een goed gevoel. Ze weet richting te geven, maar forceert niets. Op die manier laat ze me zelf tot oplossingen en conclusies komen. De diepgaande gesprekken en analyses van situaties hebben mij niet alleen veel zelfinzicht gegeven maar ook praktische handvatten. Prettig was ook dat de gesprekken zo praktisch waren: ik kon er meteen mee aan de slag. De coaching met haar heeft mij veel rustiger, autonomer en zelfzekerder gemaakt. Ze is echt waardevol!

- Miguel Dewaele

Een Inner-Entrepreneur coachingtraject, inclusief sessies, opdrachten en alle andere nodige ondersteuning, kost €1800. Met de KMO-portefeuille wordt dat €1080 en win je dus 720€.

Een kleine investering voor de grote impact die de Inner Entrepreneur coaching heeft op je leven.

We hebben sowieso een eerste contact voor we starten. Want het is belangrijk dat er een goede match is tussen coach en ondernemer. En dat we starten bij het traject dat op dit moment voor jou aan de orde is.

Werkte je nog nooit met een professionele ondernemerscoach samen?
Ontdek en ervaar nu gratis hoe het je vooruitgang steunt en versnelt.

Ik wil je alvast gratis helpen om een grote uitdaging het hoofd te bieden, in minder dan 15 minuten. Via de knop hieronder kan je een vragenlijst downloaden die ik heb opgesteld voor ondernemers zoals jij.

Van sommige struikelblokken ben je je wellicht bewust, en van andere niet. De vragenlijst heeft als doel om je eerste struikelblok en wens bloot te leggen.

Met die vragen als startpunt, geef ik je in een korte persoonlijke Skype feedback of oefeningen die je een voorsmaakje geven van de impact die professionele coaching kan hebben – en dat volledig gratis. Ik wil je immers graag de kracht van coaching tonen.

De impact van deze introductieoefening, helpt je beslissen of ondernemerscoaching iets voor jou is.

Wil je er mee verder gaan? Ben je nu al overtuigd dat deze Inner Entrepreneur Coaching een zinvolle stap is voor jou?

Vul dan het formulier hieronder in. Ik zie je dan binnenkort in onze eerste sessie!

Tot binnenkort,
Ine

Nieuw: groepstraject voor ondernemers!

 
Je coach, Ine Verlinden.

Je coach, Ine Verlinden.

Ps. Ik geloof vanuit de grond van mijn hart dat het leven te kort is om er niet ten volle van te genieten – laat je onderneming daar een tool voor zijn.

Ik hielp al heel wat ondernemers meer voldoening en helderheid te vinden en ik wil hetzelfde doen voor jou. Vul de vragenlijst in en ik reageer gratis met een persoonlijke video. Zo speel ik mijn proactieve rol in het veranderen van onze wereld.