Creative and noble leadership can be yours!

 

Would you like personal feedback or get started right away?

Send us a message and we will get back to you soon.

You can also call Ine on 0032 496 264 976 if you prefer personal contact.
 

All the best and talk to you soon,

The Be The Wellbeing Team

Eglantierlaan 43
2020 Antwerp
Belgium

+32 496 264 976

There is a leader in all of us, regardless of your position. When you are truly yourself and close to your core, your leadership naturally shows. And if you want more, you can radiate it towards others too. On a personal, organizational and societal level.  

Be The Wellbeing offers personal coaching and in company training on mature leadership

Diversiteit en Out of the box

Een Be the Wellbeing workshop voor iedereen die graag ‘out of the box’ verder aan de slag wil door te kiezen voor diversiteit.

Diversiteit en Out of the box denken

Mode & Stijl.jpg

‘Ken uzelf’, dat is het vertrekpunt van diversiteit. Bij een goede zelfkennis kan je jezelf uitdagen het eigen (voor)oordeel uit te stellen en te zoeken naar gelijkenissen tussen jou en de anderen. Je leert deze gelijkenissen te verbinden én vertrouwen te geven aan de verschillen.  

Wanneer je beseft dat je ‘in’ of ‘outside of the box’ werkt, heb je een sterke ‘future-proof‘ leiderschapsvaardigheid onder de knie.

Hiermee kan je een gezamenlijke visie stimuleren, je weet hoe je die laat ontstaan binnen de groep en hoe ze te maken door alle leden van die groep. Zo weten alle medewerkers van het team zich in die visie erkend.

Kan je ieders verschil erkennen, dan geeft dat groei en ontwikkelingskansen voor je team en bedrijf en geraak je veel verder!

 

Situering

Denk jij ‘in the box’ of ‘out of the box’? Hou je van diversiteit en floreer je in diverse groepen, waar originele insteken een fantastisch kleurenpallet vormen? Of heb je toch liever dat iedereen het op jouw oude vertrouwde manier doet?

Deze opleiding is een uitdaging om je persoonlijke wijze van denken, (voor)oordelen en beslissen te bekijken en in vraag te stellen.  Hierdoor word je bewust van hoe je mogelijk zelf ‘in the box’ denkt wat je diversiteitsdenken beperkt. Je ontdekt ook dat een andere kijk dichterbij ligt en gemakkelijker te verwerven is dan je aanvankelijk vermoedde.

Doelgroep

 • Iedereen die graag ‘out of the box’ verder aan de slag wil door te kiezen voor diversiteit

Wat leer je?

 • Vraagtekens plaatsen bij aannames van jezelf of van de groep of van de afzonderlijke groepsleden.
 • Vragen stellen die ondersteunend zijn bij het verkennen van de redenering die aan aannames ten grondslag ligt.
 • Eigen oplossingen voor problemen vinden vanuit elkaars zienswijzen, successen en vergissingen.
 • Een klimaat in de hand werken waarin participanten elkaar zowel ondersteunen als op de proef stellen.
 • Eigen kennis en inzicht niet direct te etaleren, maar eerst te luisteren naar de inbreng van een ander groepslid of team.

Programma

Training dag 1

 • Introductie; zo ken ik mezelf
 • Oefeningen op de eigen waarden en de eigen rol
 • Hebben wij/zij dezelfde waarden?
 • De betekenis van wat we waarnemen even in vraag stellen
 • Welke filters van aandacht gebruik jij?
 • We eindigen de dag met een uitdaging als brug tussen dag 1 en 2

Training dag 2  

 • Reflectie over de uitdaging
 • Over diversiteit: zit je ‘out of the box’ of ‘in the box’?  
 • Oefeningen op niveau van gedrag, vaardigheden, overtuigingen en waarden, en hoe je meer in diversiteit leert denken en doen
 • Wat kan ik leren van de ander(en)?
 • Diversiteit in je werkklimaat stimuleren
 • Aan de slag met je actieplan voor groei- en verbinding

Didactische aanpak

 • Deze opleiding is gedeeltelijk gebaseerd op active reviewing met het accent op bewuste ervaring en reflectie.
 • Er wordt gebruik gemaakt van enkele basisideeën uit NLP van John Grinder en Richard Bandler, de 5 dimensies van Hofstede en een actieplan voor groei- en verbindingsoefeningen

Cursusmateriaal

Een reflectiemap met de gebruikte NLP basisprincipes, de 5 dimensies van Hofstede en het sjabloon tot actieplan.  Daarnaast nog een literatuurlijst voor verdere achtergrondinformatie. 

Trainer

Griet Vanlathem

Griet Vanlathem

Griet ondersteunt graag haar deelnemers in hun ontplooiingsproces zodat ze een stapje verder kunnen zetten in hun persoonlijk loopbaan-en levensproject. Het is steeds haar bedoeling om mensen van binnenuit nog meer te laten stralen. Zelf gelooft ze sterk in de kracht van zelfsturing. Met een portie leergierigheid proeft ze graag van nieuwe avonturen. Ze leert graag bij en krijgt steeds opnieuw goesting om het geleerde te vertalen naar de praktijk om dit zo met anderen te kunnen delen. Balans is voor haar heel belangrijk.

Prijs

1950€, exclusief btw (max. 14 deelnemers)

KMO Portefeuille

Be the Wellbeing is geregistreerd voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan Be the Wellbeing betaald. Registratienummer van Be the Wellbeing: DV.O220755.  Meer informatie: www.vlaio.be/themas/kmo-portefeuille, bel naar 1700 of contacteer Be the Wellbeing op +32 (0)496 264 976