Creative and noble leadership can be yours!

 

Would you like personal feedback or get started right away?

Send us a message and we will get back to you soon.

You can also call Ine on 0032 496 264 976 if you prefer personal contact.
 

All the best and talk to you soon,

The Be The Wellbeing Team

Eglantierlaan 43
2020 Antwerp
Belgium

+32 496 264 976

There is a leader in all of us, regardless of your position. When you are truly yourself and close to your core, your leadership naturally shows. And if you want more, you can radiate it towards others too. On a personal, organizational and societal level.  

Be The Wellbeing offers personal coaching and in company training on mature leadership

Veerkracht

Een Be the Wellbeing workshop voor iedereen die sterk in zijn schoenen wil staan en de obstakels beter kan opvangen die je tegenkomt.

Veerkracht

Schilderen & Collage.jpg

In een uitdagende complexe wereld is het essentieel om veerkracht te ontwikkelen zodat je de snelle, onverwachte en complexe veranderingen (‘bumps’) kunt opvangen zonder opgebrand te raken of leeg te lopen. Het belang van constructief om te gaan met uitdagingen is cruciaal. Wanneer je te lang in een negatieve stress staat, werkt dat contraproductief, voor jezelf maar ook voor je team.

Je veerkracht versterken heeft een positief effect waar het hele systeem waar je deel van uitmaakt bij vaart.

 

Situering

Weet jij hoe je stabiel blijft bij de uitdagingen en obstakels die je onderweg tegenkomt? Zie jij uitdagingen als iets positiefs of zucht je al bij nog maar de gedachte eraan? Heb je sterke schokdempers of zijn ze toe aan een opknapbeurt of zelfs vervanging?

We hebben het allemaal druk, druk, druk. Zoveel uitdagingen en zoveel te managen. En dan hebben we het nog niet over de occasionele tegenslagen. Daardoor geraken heel wat mensen uit balans en is het essentieel dat je weet hoe hiermee om te gaan. Enerzijds zodat het leuk blijft en anderzijds dat je productief blijft. Wanneer je veerkracht goed ontwikkeld is, kan je heel wat meer aan en weet je helder de dingen te kaderen, te plannen en beheren.

Doelgroep

 • Iedereen die sterk in zijn schoenen wil staan en de obstakels beter kan opvangen die je tegenkomt.

Wat leer je?

 • Inzicht in eigen krachten en schokdempers
 • Alert zijn op zwakke plekken en ze versterken
 • Op duurzame wijze je energiepeil positief houden
 • Het verschil kennen tussen constructieve en destructieve stress
 • Inzicht in je eigen cyclus van rust en actie
 • Uitbreiden van je steun bronnen en hulpmiddelen
 • Aandacht voor creativiteit als hefboom én als kwaliteit voor een veerkrachtig leven: focus en contact met het proces
 • Doorgroeivermogen

Programma

 • Signalen herkennen - Wat zijn symptomen: wat doe ik (niet) wanneer ik mezelf aan het opbranden ben? Wat voel ik (niet)?  Wat zijn onderliggende oorzaken, waarom racen we verder ondanks de verschillende signalen? 
 • Je lichaam voelen - je lichaam als raadgever
 • Je ritme/cyclus kennen - Hoe lang kan bij mij de boog gespannen staan? Wanneer is het tijd voor rust?
 • Grenzen stellen - Hoe perfectionisme, faalangst en eigenwaarde de grenzen die je al dan niet trekt, bepalen. Wat is voor jou een goede grens?
 • Weten wat je voedt - Verder kijken dan ontspanning en plezier alleen. Wat doet je geestelijke/energetische ‘bankrekening’ in plus staan? Welke stortingen heb je nodig?
 • Positieve emoties activeren – Hoe creatief en vrij ben je?

  

Didactische aanpak

 • Via creatieve en lichaamsgerichte oefeningen en visualisaties ga je ervaren wat stress doet én hoe het voelt als de stress uit je systeem is.
 • De gebruikte methodieken vinden hun oorsprong in mindfulness, psychosynthese waaronder visualisaties en voice dialogue, en creatief dynamisch coachen zoals o.m. meditatief schilderen en verbeeldingskracht.

Cursusmateriaal

Hand out oefeningen en reflecties. Literatuurlijst met aanbevolen boeken.

Trainer

Ilse Makelberge

Ilse Makelberge

Ilse neemt haar deelnemers graag mee op avontuur naar hun binnenwereld, naar die minder of helemaal onbekende delen van zichzelf, om daarna terug in de buitenwereld aan te komen: verrijkt, verfrist en geïnspireerd. Ilse gelooft in het creatief potentieel dat in elk van ons aanwezig is en zich wenst te ontwikkelen. Het is vaak door het blokkeren of tegenhouden van dit potentieel door allerlei verwachtingen en overtuigingen dat we onwelzijn in ons leven en werk creëren. Samen zoeken en ervaren hoe dit potentieel kan vrijgemaakt worden is wat Ilse begeestert. Haar begeleidingsstijl wordt vaak omschreven als: verdiepend, speels, warm en creatief.

Prijs

1950€, exclusief btw (max. 14 deelnemers)

KMO Portefeuille

Be the Wellbeing is geregistreerd voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan Be the Wellbeing betaald.  Registratienummer van Be the Wellbeing: DV.O220755.  Meer informatie: www.vlaio.be/themas/kmo-portefeuille, bel naar 1700 of contacteer Be the Wellbeing op +32 (0)496 264 976