Creative and noble leadership can be yours!

 

Would you like personal feedback or get started right away?

Send us a message and we will get back to you soon.

You can also call Ine on 0032 496 264 976 if you prefer personal contact.
 

All the best and talk to you soon,

The Be The Wellbeing Team

Eglantierlaan 43
2020 Antwerp
Belgium

+32 496 264 976

There is a leader in all of us, regardless of your position. When you are truly yourself and close to your core, your leadership naturally shows. And if you want more, you can radiate it towards others too. On a personal, organizational and societal level.  

Be The Wellbeing offers personal coaching and in company training on mature leadership

Wat “coaching voor ondernemers” eigenlijk betekend.

Wat ‘coaching voor ondernemers’ eigenlijk betekent.

Een tiental jaar geleden heb ik een belangrijke wending in mijn leven ervaren. Ik vertoefde toen een hele tijd onder wat je kan noemen ‘klassiek de meest succesvolle mensen’. Ik zag succes en macht, sterke business deals en overvloedige feestjes. En hoewel het er op het eerste zicht aantrekkelijk uit zag, heeft het mij heel anders doen beginnen kijken naar succes. De dingen die ik daar heb gezien, hebben een stevige indruk op me gemaakt.

Het heeft de richting van mijn hele leven beïnvloed.

Iedereen wil succes. Maar hoe succes gedefinieerd wordt, dat kan wel heel erg verschillen. Ik heb mijn definitie onderweg stevig gefinetuned.

In die periode zag ik jammer genoeg ook heel weinig warmte en liefde, heel weinig werkelijke voldoening.

Alles was te koop.

En alles moest steeds meer, en meer, en meer, zo hongerig.

Ik heb geleerd dat dat soort klassieke honger onverzadigbaar is. Simpelweg omdat ze niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgen.

Geef een carnivoor planten en het beest zal ook niet lang overeind staan.

Ik heb gezien dat wanneer je geld en macht vergaart, het maar weinigen gegeven is om niet zelf opgegeten te worden door die macht. Hoe meer macht, hoe sterker je persoonlijkheid dient te zijn.

Voldoening als hoogste standaard.

Ik heb daar ook mee geleerd wat écht rijk zijn betekent. Echt succes. En wat overeind blijft op de lange termijn. Het gaat dus niet om er nog uit te zien als een twintiger op je 40ste of 60ste, want de rijkdom van een veertiger is zoveel groter dan die van een twintiger. Op voorwaarde dat je de juiste voedingsstoffen naar binnen hebt gewerkt.

Als je het succesbeeld volgt dat we voorgeschoteld krijgen in films, op tv en sociale media, krijg je op lange termijn buiten oppervlakkige vervulling niet veel meer, er ontbreekt iets.

Je dekt dat gemis toe en gaat voor meer, meer, meer of nieuw, nieuw, nieuw…

Wat telkens maar tijdelijk werkt, zoals elke workaholic, shopaholic of andere -aholic.

Traditioneel succes zoals ik het was aangeleerd, deftige job, groot huis, of twee, of drie, grote auto, druk, druk, druk, status en macht… heeft zijn magische aantrekking verloren. De ballon doorprikt. En er is gelukkig iets beters in de plaats gekomen.

Als je geluk hebt, komt er een moment dat je plots beseft dat het toch anders kan en er meer moet zijn dan dat. En ja, er is meer dan dat, veel meer.

De meerwaarde die je zoekt ligt echter niet buiten je, maar binnenin jezelf. Je moet alleen weten hoe je dat pakje opendoet.

De switch die coaching in je maakt.

In HR-termen heet dat dan intrinsieke versus extrinsieke motivatie.

Intrinsieke motivatie drijft je om jezelf te ontplooien, te vervullen, te flowen, versus extrinsieke motivatie die gaat voor geld, macht en status. En zoals altijd is het beste een goeie mix van de twee.

Onze maatschappij wordt voornamelijk nog extern gedreven – en daarmee ook jouw zelfbeeld dat daardoor gevormd wordt door anderen- waar je onmogelijk gelukkig en écht rijk van kan worden.

‘Had ik maar de moed gehad om een leven te leiden dat trouw is aan mezelf i.p.v. naar de verwachtingen van anderen’.

Het blijft één van de meest terugkerende spijtbetuigingen op ons sterfbed.

Tenzij je als één van die vele meerwaardezoekers door het leven gaat. Mensen die voor kwaliteit gaan, en diepgang, en plezier, een bijdrage, of twee, of drie, in en vanuit zichzelf.

Die tout court voor een goed leven gaan. Dat zijn mijn soort klanten, en ik ben daar heel blij mee. Elke sessie is ‘rijk’ en bij elke ontmoeting wordt het telkens ‘meer’. Meer van wie zij zijn en hun succes. Dat is de kern van wat mijn coaching voor je kan doen.

Bekijk het Inner Entrepreneur Coaching programma.

Tot de volgende,
Ine

 
Geschreven door Ine Verlinden

Geschreven door Ine Verlinden