Creative and noble leadership can be yours!

 

Would you like personal feedback or get started right away?

Send us a message and we will get back to you soon.

You can also call Ine on 0032 496 264 976 if you prefer personal contact.
 

All the best and talk to you soon,

The Be The Wellbeing Team

Eglantierlaan 43
2020 Antwerp
Belgium

+32 496 264 976

There is a leader in all of us, regardless of your position. When you are truly yourself and close to your core, your leadership naturally shows. And if you want more, you can radiate it towards others too. On a personal, organizational and societal level.  

Be The Wellbeing offers personal coaching and in company training on mature leadership

Compassionate Leadership

Een Be the Wellbeing workshop voor iedereen die zijn compassionate leadership wil versterken, een voorwaarde om in een inspirerende team vibe te kunnen werken.

Compassionate Leadership

Mode & Stijl.jpg

Sommige teams zijn zeer succesvol, andere eerder disfunctioneel. Op sommige werkplekken blijf je graag nog even hangen om te baden in de stimulerende energie waardoor je zelf ook goesting krijgt om aan je doelen te werken. Andere kantoren worden gemeden als de pest omwille van de toxische sfeer die er hangt.

Vaak wordt dit als een gegeven beschouwd, terwijl dat zo niet hoeft te zijn.

Elk individu en elk team kan in een fijne en motiverende sfeer samenwerken, als ze maar de tools en de juiste (bege)leiding krijgen om de spanningen die in de weg zitten, te transformeren.

 

Situering

Om succesvol te zijn in een VUCA wereld als organisatie is er nood aan high performing people en teams: mensen die goed in hun vel zitten én resultaten halen. De realiteit is echter anders. Volgens McKinsey haalt bv. 70% van de change projecten haar doelen niet.

 

Dit ligt meestal niet aan de goede intenties of initiatieven. De nieuwe tools of software, de nieuwe sales of marketing aanpak, de nieuwe inrichting van werkplekken of de nieuwe manier van samenwerken zijn vaak wel uitdagend, maar niet de reden waarom zoveel projecten niet slagen.

 

De grootste redenen zitten iets dieper en worden daarom vaak vergeten:

 1. De vibe van het team. Als een team in een negatieve vibe zit, dan is het niet klaar voor een verandering.

 2. Spanningen. De weerstand die gewoonlijk wordt gemerkt is niet tegen de verandering, maar tegen ofwel de spanningen die door de veranderingen worden gecreëerd ofwel de reeds bestaande spanningen die door het project worden aan de oppervlakte gebracht.

 3. De manier van begeleiding (leiderschap). Wanneer spanningen naar boven komen, is het niet altijd gemakkelijk om de juiste balans te vinden tussen resultaten behalen en relaties gezond houden.

Doelgroep

 • CEO’s, eigenaars van bedrijven en managers

 • Leiders en hun teams

 • Coaches en facilitators

Wat leer je?

Na de masterclass zal je:

 • Het verschil kunnen zien tussen een negatieve, neutrale, positieve en inspirerende vibe in een team.

 • Als leider of begeleider stevig in je schoenen kunnen staan wanneer spanningen zich voordoen in de dagelijkse werking of in veranderprojecten.

 • Het vier-stappen D.U.E.T. proces kennen om spanningen te transformeren in groeimogelijkheden.

 • Rust kunnen brengen voor jezelf wanneer er een conflict of spanning met iemand anders opduikt.

 • Je team kunnen begeleiden wanneer er zich daar spanningen tussen teamleden of met medewerkers van andere afdelingen of klanten en leveranciers voordoen.

 • De dynamiek ontdekken waarom het vaak zo moeilijk is om uit een verhitte discussie te geraken. En een techniek om de onderliggende oorzaak te detecteren en op te lossen zodat er in harmonie kan samengewerkt worden.

 • Op een compassionate manier blinde vlekken ontdekken, die daarna kunnen ingezet worden voor je persoonlijke groei.

 • Je eigen vibe en die van je team kunnen verhogen.

Op maat - incompany

Al onze masterclasses worden aangepast naar uw situatie met extra focus op bepaalde topics en extra dagdelen.

Open opleiding - Compassionate Leader & Facilitator Experience - 1 dag

Wil je als individu de Compassionate Leader ervaren? Dan is de Compassionate Leader & Facilitator Experience jouw juiste keuze. Deze dag is een mix van verrassende inzichten gecombineerd met praktische tips en eenvoudige, maar krachtige technieken die de deelnemers direct leren toepassen.

De Compassionate Leader & Facilitator Experience is een uitstekende gelegenheid om te komen ervaren of je de Compassionate Leaders Course wil volgen of om te kijken of een masterclass voor je team je organisatie naar een inspirerende vibe kan brengen.

Summer Intensive - Compassionate Leaders Course - 5 dagen

De Summer Intensive van de Compassionate Leaders Course bestaat uit:

 • Een live training van 5 dagen residentieel van maandagmorgen tot vrijdagmiddag.

 • Toegang tot een online trainingscenter waar alle technieken ter beschikking staan voor jezelf of wanneer je er anderen mee wil faciliteren.

 • Een besloten LinkedIn groep voor Q&A en ervaringsuitwisseling.

 • Twee persoonlijke coaching sessies na de live training om extra blinde vlekken te transformeren of om zelf een bepaalde techniek te oefenen.

 • Een terugkomdag met alle deelnemers.

Didactische aanpak

 • Deze opleiding hanteert als methodologie het D.U.E.T. proces.

 • Dit is een ervaringsgerichte opleiding waarbij bewuste ervaring en reflectie cruciaal zijn en er vanuit de situatie van de deelnemers vertrokken wordt.

Cursusmateriaal

Een overzicht van het D.U.E.T. proces met inbegrip van de technieken. Een kaartenset en een video van de Compassion Technique.

Trainer

Jan Vermeiren

Jan Vermeiren

Jan is de auteur van verschillende boeken waaronder Let’s Connect!, How to REALLY use LinkedIn, Life is a Game! en The Compassionate Leader. Hij is de bedenker van het D.U.E.T. proces en verschillende technieken die binnen dat framework gebruikt worden, zoals de Compassion Technique en de Inner Balance Technique. Zijn ervaring is dat hoe meer mensen compassionate met elkaar kunnen omgaan door spanningen te transformeren, hoe meer hun potentieel tot hun recht komt, hoe gelukkiger ze worden en hoe beter hun prestaties zijn.

Prijs

Masterclass: 1950€, exclusief btw (max. 12 deelnemers)

Compassionate Leader & Facilitator Experience: 297€, excl. btw

 • Inclusief materiaal, lunch, snacks en drankjes doorheen heel de dag.

 • Je krijgt er ook de Compassion Technique Online Kit voor Facilitators (ter waarde van 197€) bij.

 • KMO portefeuille - Kleine ondernemingen kunnen genieten van 40% subsidie, middelgrote van 30%. Zij betalen dan respectievelijk slechts 178€ en 208€ (excl. btw).

 • Tweede editie: 23/10/2019, van 9u-17u30, in Edegem, bij Antwerpen

Summer Intensive - Compassionate Leaders Course: 2995€, excl. btw

 • Inclusief alle maaltijden, drankjes, snacks en overnachtingen tijdens de 5 daagse live training.

 • KMO portefeuille - Kleine ondernemingen: 40% subsidie op het cursusbedrag excl. overnachtingen en catering (500€) en cateringkosten: 998€ subsidie. Dit betekent dat je slechts 1997€ btw betaalt (1497€ voor de opleiding en 500€ voor de overnachtingen).

 • KMO portefeuille - Middelgrote ondernemingen: 30% subsidie op het cursusbedrag excl. overnachtingen en catering (500€): 748,50€ subsidie. Dit betekent dat je slechts 2246,50€ btw betaalt (1746,50€ voor de opleiding en 500€ voor de overnachtingen).

 • Datum en locatie nader 2020 te bepalen, van 8u30-17u30. De terugkomdag wordt in overleg bepaald.

KMO Portefeuille

Be the Wellbeing is geregistreerd voor de subsidie van de KMO Portefeuille. Indien uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, betaalt de Vlaamse Overheid 30 tot 40% van het bedrag van de training.  Het cateringbedrag tot 25 euro per dag per persoon komt ook in aanmerking.  Het BTW bedrag niet, dat wordt rechtstreeks aan Be the Wellbeing betaald. Registratienummer van Be the Wellbeing: DV.O220755.  Meer informatie: www.vlaio.be/themas/kmo-portefeuille, bel naar 1700 of contacteer Be the Wellbeing op +32 (0)496 264 976

Heb je nog een vraag? Wil je graag beginnen? Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier. Of stuur een mail naar ine@bethewellbeing.com.

Naam *
Naam