Creative and noble leadership can be yours!

 

Would you like personal feedback or get started right away?

Send us a message and we will get back to you soon.

You can also call Ine on 0032 496 264 976 if you prefer personal contact.
 

All the best and talk to you soon,

The Be The Wellbeing Team

Eglantierlaan 43
2020 Antwerp
Belgium

+32 496 264 976

There is a leader in all of us, regardless of your position. When you are truly yourself and close to your core, your leadership naturally shows. And if you want more, you can radiate it towards others too. On a personal, organizational and societal level.  

Be The Wellbeing offers personal coaching and in company training on mature leadership

De nieuwe generatie ondernemers

De nieuwe generatie ondernemers.

Ik ben mijn carrière ooit begonnen op Vlerick Management School op Innovatie & Ondernemerschap. Geheel nieuw in het ondernemerslandschap zag ik dat al die ondernemers één ding gemeen hadden:

Drive en Passie.

Met de jaren verdiepte ik me ook in leiderschap en wat mensen nu net creatiever, innovatiever en efficiënter maakt.

Dat heeft me van West naar Oost gebracht, van Noord naar Zuid en weer terug.

En hoe kon het ook anders, ooit omringd door zoveel gedreven mensen met hun eigen plannen – als intrapreneur of entrepreneur, was het ook tijd voor de ondernemer in mij om aan land te gaan te gaan.

Toen ik zelf aan de slag ging als ondernemer kon ik dankzij zoveel voorbeelden bewust kiezen hoe mijn ondernemerschap eruit zou zien.

Ondernemen?

Absoluut.

Bezig zijn met mijn passie?

Heerlijk!

Maar geen tijd meer hebben voor andere boeiende zaken waardoor mijn bedrijf weer mijn baas zou worden, nee, dat zou ik anders doen.

De nieuwe Manier.

Voor mij dient mijn ondernemerschap als een kans om een levensstijl te creëren die helemaal op mijn lijf geschreven is.

Maar daarvoor moet je dat lijf natuurlijk goed kennen. En gezien we getraind zijn om in ons hoofd te zitten, heb je wel wat extra skills te ontwikkelen om te weten wat dat lijf wil.

Zo gezegd, zo gedaan.

Tijdens mijn onderzoek leerde ik hoe je als persoon naar een meer open mind-set kan gaan waardoor je lucider, sneller en relaxter bent in je stappen om je gewenste doel -en bijdrage- te bereiken.

Ik kreeg eerstehands ervaring wat het verschil is tussen een leven dat gericht is op de buitenwereld en één dat gericht is op de binnenwereld.

Om dan, na veel trainen, te eindigen tussen de twee in. Want daar zit de magie van ieders unieke bijdrage aan de wereld.

Dat vormt voor mij de basis van de nieuwe generatie ondernemen.

Weten wie je bent, welke ‘sport’ bij je hoort, welke mindset, welke mensen, welke omgevingen en wat je ermee wil bereiken.

Iedereen heeft iets unieks zitten waarvan je tonnen energie krijgt, waarvan je merkt dat je dag als het ware twee uur duurt omdat je als vanzelf in flow terecht komt.

En moest die flow dan nog eens continu kunnen blijven gaan…

Maar we weten allemaal dat dat niet zo werkt, zeker niet als je voor het ware spul wil gaan.

Wat ik wel weet, is dat die flow en het gemak en plezier van leven en werken, in lijf en leden én hoofd, inclusief uitdagingen, steeds langer duurt en intenser, of beter gezegd, helderder wordt.

Je beslissingsproces gaat vlotter, je kan gemakkelijker de verschillende punten aan elkaar knopen. .

Want dat is wat ondernemers van de nieuwe generatie doen. Ze verbinden de punten van zichzelf, met die van hun familie, met die van hun relaties, hun werk én de wereld.

Ondernemen is niet meer louter opportuniteiten spotten waar er een markt openligt, een goed strategisch plan uitwerken, sterke mensen het operationeel laten uitvoeren en daar goed geld mee verdienen.

Tenzij, dat die opportuniteit heel je lijf doet zingen.

Want dat werkt aanstekelijk en opent wegen die eerder geblokkeerd of zelfs ongekend waren. Bijdragen aan anderen, zij het mensen, de planeet en of bruisende gezonde economieën die overvloed creëren in plaats van tekort – en dat gaat uiteindelijk niet louter over geld en macht- dat is het nieuwe ondernemen.

De voldoening die het nieuwe ondernemen je brengt, krijg je natuurlijk niet zomaar, daarvoor moet je binnen- en buitenwereld goed op elkaar leren afstemmen. Hoe beter de afstemming, hoe vlotter het proces verloopt – hoe meer voldoening je ervaart tijdens en op het einde van de rit.

Voor jezelf, je familie, je klanten, al je andere relaties, je bedrijf en hoe je de wereld er rijker mee maakt.

Rijker, als in de grote betekenis van het woord.

Het kan natuurlijk nog steeds anders, door hard te zwoegen, weinig tijd te hebben voor je familie en een product te verkopen waar mensen eerder van gaan huilen uit eenzaamheid.

Maar ik denk dat je de aanpak van die nieuwe generatie ondernemen wel aantrekkelijker vindt.

Dat je graag rijk in de grote betekenis van het woord beleeft. Want dat is het resultaat dat je krijgt als je ook met je Inner Entrepreneur aan de slag gaat.

Ik geloof niet in een vast project voor iedereen, wel in dezelfde krijtlijnen.

Want als je heel veel die innerlijke wereld induikt, merk je dat we als personen heel vaak dezelfde uitdagingen tegenkomen om die rijkdom te bekomen.

Of je nu van Oost, West, Zuid of Noord komt. Landen kan iedereen.

Zeker met het Inner Entrepreneur Coaching programma.

Tot de volgende,
Ine

 
Geschreven door Ine Verlinden

Geschreven door Ine Verlinden