Creative and noble leadership can be yours!

 

Would you like personal feedback or get started right away?

Send us a message and we will get back to you soon.

You can also call Ine on 0032 496 264 976 if you prefer personal contact.
 

All the best and talk to you soon,

The Be The Wellbeing Team

Eglantierlaan 43
2020 Antwerp
Belgium

+32 496 264 976

There is a leader in all of us, regardless of your position. When you are truly yourself and close to your core, your leadership naturally shows. And if you want more, you can radiate it towards others too. On a personal, organizational and societal level.  

Be The Wellbeing offers personal coaching and in company training on mature leadership

Leaving a Legacy Sr

Een Be the Wellbeing Legacy traject voor iedereen die iets wezenlijks wil creëren en nalaten.

Leave a legacy Senior

legacy.jpg

Troeven zitten vanbinnen én vanbuiten, en die van jou zetten we helemaal in!

Waarom zou je het ‘Leaving a Legacy programma’ volgen? Voor een nieuw begin, voor een frisse doorstart, voor het leven dat 100% bij je past, omdat het nu eindelijk tijd is voor jezelf, omdat je al heel wat prachtigs hebt geleerd en dat wil doorgeven, omdat je alles wil inzetten om je ambities waar te maken, omdat je bent wie je bent en je de wereld er een mooiere plek mee wil maken.

Gedurende 2 maanden, gaan we in 8 middagen van 3u, voor jouw nalatenschap, voor wat écht telt.

 

Situering

Ken je die mensen waarbij het licht uit hun ogen straalt wanneer ze over hun leven vertellen? Waarbij de energie en het plezier eraf spatten wanneer ze babbelen over wat ze bijdragen aan hun omgeving, familie en hele levensflow? En waarbij hun hele binnen- en buitenkant naadloos in elkaar overgaat, als een goeie relaxte puzzel die helemaal past?

Je wéét het wel: een leven waar je met een diepe glimlach en in diepe rust op kan terugkijken, is een gevolg van je eigen visie en keuzes tijdens je leven, tijdens de actie.

Je weet dat het kàn: in je leven, ook na je pensioen, bewegen vol tevredenheid. Je wil de energie en helderheid, om je diepste binnenste te realiseren, met een bijdrage aan je omgeving die helemaal klopt bij wie je bent.

In deze editie gaan we met 60 plussers in actie. Omdat je op deze leeftijd nog heel dynamisch bent, bepaalde ervaringen al geleefd hebt, meer ervaring hebt dan de anderen en je een unieke kijk daardoor hebt ontworpen, liggen de accenten anders dan bij onze Junior-reeks. 

 

Voor wie

 • Iedereen die op pensioen gaat, of al is. En iets wezenlijks wil creëren en aan de wereld en haar toekomstige generaties wil nalaten.

 

Wat doe je in dit jaartraject

 1. Mijn toekomst

  • Hoe graag wil jij echt jezelf zijn, jouw leven leiden en niet dat van een ander, en daarmee nalaten wat voor jou essentieel is? Wanneer je vorm geeft aan het leven vanuit jouw waarden, die al je activiteiten weten te verenigen met voldoende actie en ontspanning, dan ontstaat er magie. Gemotiveerd kiezen en gaan voor waardevol leven.

 2. Mijn plezier

  • Een van de meest voorkomende spijtbetuigingen van mensen op hun sterfbed, is dat ze zichzelf gelukkiger hadden willen laten zijn, wat meer deftig lachen en dwaas doen. Je bent nooit te oud om weer jong van geest te zijn. Maar soms moet je weer even herinneren hoe je dat ook alweer deed. Al is het dat je kan lachen met je nieuwe tanden op zijn tijd in plaats van zure appels te blijven eten.

 3. Mijn binnen- en buitenkant

  • Weerspiegelt je leven wie jij ten diepste bent? Zowel onze keuzes, ons gedrag als ons voorkomen dienen betekenis te hebben én te geven. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen binnen- en buitenkant, tussen je authentieke persoonlijkheid en je leven zelf. En wat ze samen echt uitdragen.

 4. Mijn familie

  • Iedereen wil een harmonieuze en levenslustige familie. Maar vaker is er heel wat dysfunctioneel, dat functioneler mag om nog verder te landen in harmonie. Als pater of mater familias heb je een immens effect op de generaties na jou, kan je de weg voor hen verder belemmeren of verder bevrijden. Wij kiezen voor dat laatste. Zodat een vis mag zwemmen en een vogel mag vliegen, iedereen is een genie.

 5. Mijn overgave

  • We gaan eigenlijk voortdurend dood om herboren te worden. Als je gaat slapen om weer wakker te worden, als je een nieuwe levensfase ingaat, als je nieuwe aspecten van jezelf ontdekt waar oude voor losgelaten worden, als je cellen zich naturel constant hernieuwen en je lichaamsbewustzijn belangrijker dan je lichaam wordt. Hoe je die overgangen ervaart, hangen samen met je vaardigheid tot overgave. En vanuit welk wereldbeeld je kijkt naar ouder worden.

 6. Mijn levensstijl en levenslijst

  • Wil je aan je dood geraken zonder spijt, en wil je je hartsverlangen en talenten toch nog, of nog meer geleefd en gegeven hebben zodat je met een lach je kist of fles in kan? In deze sessie maken we een concreet plan gebaseerd op jouw ware of gewenste levensstijl zodat je ten volste jouw leven kan leven. We kijken welke omgevingen je voeden. Want wanneer je bewust vorm geeft aan je omgevingsfactoren, zoals je projectomgeving, je familiesysteem, je gezin en je vrienden, is de voedende cirkel rond.  

 7. Mijn weg

  • Ken je jouw overtuigingen die je helpen om je weg te bewandelen? Welke overtuigingen zou je willen versterken en welke liever laten varen?  In je overtuigingen ontdek je de verbinding tussen je denken, voelen en gedrag. Als deze 3 delen goed of nog beter gaan samenwerken dan helpen ze je om werkelijk het leven te leiden dat ervoor jou toedoet. En daarmee bewust uit te dragen waar je voor staat.

 8. Mijn zichtbaarheid

  • Wil je jouw weg meer zichtbaar maken? Als je weet dat je look en gedrag belangrijke informatiebronnen zijn voor anderen, dat je imago en reputatie hoofdzakelijk hierdoor bepaald worden, dan weet je dat je hiermee bewust extra kracht kan geven. We gaan aan de slag en experimenteren met wat kan versterken voor jou met haartooi en kleur van kledij. De ware kleren van de keizer en keizerin. 

 

Voor bedrijven

Voor bedrijven hebben we onze corporate-versie van dit programma. Dan krijg je, in plaats van in groep, 1 op 1 de begeleiding om jouw legacy helder te maken. Gedurende 4 coachingsessies van 1.5u stippelen we samen een duidelijke weg uit wat je daar allemaal nog mee gaat doen.

Een top afscheidscadeau! Want elk afscheid is een nieuw begin. In het corporate traject ga je aan de slag met:

 1. Mijn toekomst
 2. Mijn overgave
 3. Mijn levensstijl en levenslijst
 4. Mijn weg

 

Onze aanpak

 • We werken met diverse gerichte methodes, van positieve psychologie, over improvisatie, tot NLP en vele andere.  Technieken waarvan wij overtuigd zijn dat ze resultaat opleveren én elkaar efficiënt versterken.

 • Dit is een ervaringsgericht traject waarbij je bewuste ervaring, reflecties en acties cruciaal zijn om jouw tevreden zelf te zijn.

 

Wat krijg je mee

Je krijgt een overzicht van jouw sleutels, jouw troeven waarvan je weet dat ze belangrijk zijn, en fundamenteel vorm geven aan wat je nalaat. Je hebt een actieve, bewuste aanpak om deze levensfase vorm te geven, om na te laten -naast geld- wat er uiteindelijk écht voor jou toedoet.

 

Je legacy team

Ine en Griet zijn dan jong, maar hebben als het ware achterste voren geleefd. Wijsheid komt niet enkel uit jaren, maar ook uit veel, heel veel, reflectiewerk van wat er echt toe doet, en bouwen vandaaruit.  

 

Wat kost het

Afscheidscadeau voor bedrijven (6u coaching): 725€ pp

Begincadeau voor privépersonen (8 sessies van 3u workshop):

 • 950€ pp bij 6 deelnemers
 • 715€ pp bij 8 deelnemers
 • 595€ pp bij 12 deelnemers (maximum)

 

Locatie en data

De workshops worden voor groepen georganiseerd op een eigen gewenste locatie.

We organiseren 8 middagworkshops van 3u. Heb je liever dagworkshops dan kan dat ook.

 

Inschrijven

Wil je graag voor je organisatie of vrienden Leaving a Legacy Senior boeken en samen nog heel wat knappe dingen betekenen?

Of heb je nog een vraag? Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier.

 

Naam *
Naam

 

Na verloop van onze samenkomsten, organiseren we ook verschillende verdiepingsdagen in functie van de wensen van de groep.